mihai_vasilescu_taxi_meridian

Să fie vreun an, sau aproape un an, poate fără o lună, două, de când mergeam la Bucale la ceva nuntă. Îmi era efectiv scârbă de jegoşenia aia de oraş, cu simandicoşii ăia născuţi, crescuţi în capitala prostiei româneşti, simandicoşi cărora li se pare că sunt buricul pământului..că Big-Bang-ul s-a datorat unei scurgeri de gaze dintr-un club din Centrul Vechi şi aşa au apărut şi ceilalţi muritori de rând..să fie clar, părerea mea este formată justificat şi este doar despre simandicoşii bucaleşteni get+beget..acum nu spun că nu sunt şi excepţii…care doar întăresc regula :)) .
Şi cum spuneam, mergeam la o nuntă cu ai mei părinţi..pe drum spre biserică, GPS-ul a început să fie până şi el bulangiu şi nu vorbea cu noi deloc. Aşa că mama şi tata s-au urcat într-un taxi, iar eu în urma lor eram înjurat pentru claxoanele pe care le oferea la semafor bulangiul din faţa mea. Nu ştiu cum se face că tariful la dus a fost cu vreo 15 lei mai scump decât cel de la întors înspre hotel, asta când a doua oară cursa a costat 6 lei. Dubios.
Cu toate că îmi doream să fug cât mai repede de acolo, într-una din seri ies cu nişte verişori la un concert. Eu mare viteaz, la plecare nu accept ajutorul lor şi o pornesc înspre hotel..sau aşa credeam..
Şi poate că mă recomandă mecla ca fiind din provincie, dar să stai mai bine de o oră în centrul Bucaleştiului (pe lângă ceva clădire mare cu un banner imens cu Vodafone, la ieşire din ceva parc), fără baterie la telefon, ştiind doar la ce hotel vrei să ajungi dar nu şi cu ce autobuz şi să te refuze toate taxiurile de la toate firmele posibile pe motiv că “Mergi pe jos două străzi, ‘te-n “decedaţii” mă-tii” , e grav. Iar când în sfârşit accepţi tariful standard, fără aparat, fără nimic pe motiv că nu a apucat să facă , casa deoarece abia a intrat pe maşină (am lucrat pe taxi ca student ca să mai fac un ban şi m-a şocat scuza jenibilă) mi s-au cerut mai mulţi bani in faţa hotelului că mno, “văd că ai acolo mai mulţi şi lasă un bacciş să fie cu noroc la prima cursă”. Desigur, i-am lăsat..o portieră izbită de cred că am stricat balamalele şi ceva lucruri sfinte(gen dumnezei, altari, morminte, ceva sfinţi câţi am ştiut în graba aia) prin maşină şi am fugit în hotel.

Evident, am adormit după vreo două ore, uitându-mă mereu pe balcon dacă nu cumva s-au înţepat slăninoşii ăia jegosi  taximetriştii care e maşina mea..pentru ei era greu oricum dat fiind că era o singură maşină cu numere diferite faţă de restul.
În concluzie, vreau să se legalizeze portul de armă…şi aceasta să se ofere doar în urma unui test foarte, foarte riguros. Ca să beneficiez de armă doar eu, nu şi slăninoşii…aşa, preventiv, să merg gratis dacă pe aparat nu e bine.

Advertisements