10903

Am tot respectul pentru ceea ce faceți, voi reprezentați cea mai importantă parte din dezvoltarea unui om, de la trecerea lui dintr-o simplă carcasă într-un om în adevăratul sens al cuvântului. Bunica a fost învățătoare timp de 40 de ani și probabil nu este om din oraș care să nu o cunoască și să nu o respecte.

Îmi voi aminti toată viața de învățătoarea mea care m-a bătut cu rigla de lemn la palmă încă din prima zi; sau care înnebunea lângă mine în timp ce plângeam deoarece nu reușeam să memorez unde mama lor sunt Carpații Orientali.

Voi respecta mereu profesorul de matematică din clasele V-VI , domnul Musceleanu, care m-a dus până la clasa de excelență; sau pe domnișoara Cuciuc, profesoara de limba română care știa cum să ne facă să citim din plăcere, nu de frica notei. Și exemplele ar putea continua, port respect multor profesori pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului.

Totuși în momentele astea, simt o repulsie și o ură de cea mai joasă speță pentru cei ce poartă aceste titulaturi; păi măi oameni buni, anul trecut, când Pictor Vonta vă oferea bani de cărți sub formă de mită între turul 1 și turul 2 printr-o ordonanță de urgență erați mulțumiți, nu? Au sărit atunci doctorii de cur în sus că vor și ei bani de studii? Sunteți ca niște copii mici și proști! Ok, nu spun că nu meritați o mărire salarială, probabil vi s-ar oferi oricum prea puțin, dar dacă ați acceptat o mită grosolană și nesimțită doar pentru a-l pupa în fund pe maimuțoi, acum aveți dreptul să tăceți!

Vin alegerile anul viitor în Mai..aveți puțină răbdare că sigur veți mai primi ceva, ca să nenorociți prin vot viitorul oamenilor pe care-i școliți teoretic degeaba!

Sănătate!

Advertisements