trecere ilegala strada, batranica

Revin cu un alt subiect monden dacă îl pot numi aşa, subiect ce sigur îmi va atrage din nou foarte multe critici..încep să mă obişnuiesc (pentru haterii ce doresc să mă înveţe cum se scrie corect, vreau să le spun că cele două puncte de suspensie ce le folosesc regulat, sunt două pentru că aşa vreau eu..chiar dacă normal ar trebui să fie 3..iar dacă acest lucru vă deranjează atât de tare, vă invit să daţi click pe x-ul ăla micuţ ce închide Tab-ul. Mulţumesc! ) .

Să revenim la oile noastre..umblă pe net* şi pe la mai toate canalele de ştiri, un clip* cu o bătrână “vezi Doamne” agresată şi bruscată de nişte miliţieni..am dorit să-i numesc astfel tocmai pentru că nici eu nu-i suport chiar deloc.

Dar totuşi nu înţeleg ceva..poate sunt mai prost decât majoritatea, nu neg : de ce mama dracului acea doamnă făcea tot circul acela şi ţipa şi urla de ziceai că e tăiată, bătută, schingiuită? De ce nu s-a legitimat pur şi simplu, să suporte consecinţele ca oricine altcineva şi gata, simplu; nu, nu se poate..trebuia să facă pe acolo ca toţi dracii, ca mulţimea să fie impresionată de chinurile oribile prin care trecea.

Adică sunt şi eu şofer şi nu prin nebuneala aia de Bucaleşti (nu suport oraşul şi locuitorii lui..o să revin cu detalii într-un alt post) şi nu este zi să nu dau peste tot felul de babe/moşnegi, pe linia ce separă sensurile de mers, grăbiţi să traverseze, cu trecerea de pietoni la 20 de metri de ei; chiar trebuie trecut cu vederea doar pentru că sunt nişte bieţi oameni în vârstă? dar după ce sfârşesc pe vreo capotă sau sub nişte roţi, oare e mai bine? oare bietul şofer care va avea toată viaţa pe conştiinţă o fosilă grabită se va simţi bine?

Nu vreau să-i jignesc, mi-ar fi cu păcat, dar totuşi, unde mama dracului se grăbesc bătrânii?? ies din casă la cele mai calde ore ale zilei, traversează de-am pixul..sunt pensionari, au o întreagă zi la dispoziţie, au un întreg rest de viaţă la dispoziţie..de unde atâta grabă?

Am ţinut să detaliez puţin pentru a vă face să mai priviţi şi într-o parte, nu doar în direcţia prostească dată de mass-media; sunt sigur că dacă în locul doamnei era vreun puştan la vreo 20 de ani care făcea la fel de urât, toţi aţi fi fost porniţi pe acel “derbedeu nemernic” sau pe acel “copil prost crescut” . Dar situaţia este aceeaşi : greşeşti, suporţi consecinţele. Şi punct!

DEX:

net  = prescurtare de la internet

clip = prescurtare de la videoclip

Îmi cer scuze pentru alte eventuale greşeli de ortografie, NU de gramatică! Haterilor!

Voi oferi după fiecare articol astfel de explicaţii, dat fiind că în cel mai citit articol (click aici) , mulţi au pierdut esenţialul şi s-au legat de tot felul de câcaturi, să-şi demonstreze aşa-numita superioritate.

———————————————————————————————————

Te aştept cu un Like pe Facebook si un Share la articol.

Mulţumesc!

Advertisements