fsega2

Da da, exact cum am spus şi în titlu, v-aţi câcat şi nu oricum, ci moale, în ea de robă! Şi nu spun asta elevilor de liceu, ei nu au nici cea mai mică vină, ci cretinilor de profesori şi directori, care ar trebui să ştie mai bine semnificaţia acestei ţinute.

Ca şi un scurt rezumat, încă din antichitate, roba şi toca erau purtate doar de oamenii deştepţi ai acelor vremuri, de clasa nobilă, ei inspirându-se de la preoţi, tocmai pentru a primi respect..mai apoi, li s-a oferit această onoare studenţilor marilor universităţi, pentru a-şi aminti cu drag de anii grei de studiu şi pentru a arăta că merită să fie respectaţi..asta aşa, foarte pe scurt.

În România, această modă cum a fost percepută, automat că a ajuns mult mai târziu, şi cum suntem o naţie de dobitoace, am uitat complet care este semnificaţia ei..iar mai nou, ştiind că (de)generaţiile ce vin din urmă sunt din ce în ce mai proaste, ce s-au gândit directorii de liceu, de şcoli generale, sau mai rău, chiar şi de grădiniţe? să ofere la terminarea fiecărui ciclu de învăţământ tocă şi robă, că aşa e frumos, ce naiba?

Cei ce vin din urmă nu vor mai putea simţi acea mândrie când termini facultatea, primeşti toca, o arunci în sus de bucurie, pentru poza de grup..vei umbla îmbrăcat în robă prin facultate, vei cânta “Gaudeamus igitur”..acum după festivitatea de-a 12a, arunci toca şi cânţi “Constantine, Constantine”.

Într-un fel e normal dat fiind că facultatea a devenit un lux şi nu din punct de vedere al costurilor ci al capacităţii maimuţelor de a mai învăţa..nu e nevoie de facultate când statul nu îţi oferă de lucru, asta e pe buzele tuturor puroaielor societăţii care abia pot termina un liceu, ce pretenţii să mai ai de la ei? Deci e normal să primească şi ei o tocă şi o robă să vadă cum e, dă-i în pulă pe ăia care mai trag 3-4-5-7 ani pe banca unei facultăţi pentru a avea acest privilegiu!

Două lucruri mai am de lămurit :

1. Mă refer doar la dobitoacele care nu fac o facultate că nu pot învăţa, că sunt limitate de la procesor, nu la cei care ar dori să facă dar nu îşi pot perminte.

2. Da, sunt frustrat! Am trăit cel mai frumos sentiment când am îmbrăcat toca şi roba, iar acum se bucură de el până şi mucoşii de la grădiniţă!

România, te iubesc! Mulţumesc de respectul acordat!