aAYZmmE_700b_v1

De dimineaţă  m-am trezit cu o durere groaznică de stomac şi am intrat în secunda doi pe Facebook..probabil că aceasta este cea mai mare greşeală pe care o pot face; şi nu ştiu de ce, e un gest reflex foarte tâmpit, recunosc, vreau să văd dacă am vreo notificare. Şi nu m-am putut abţine să fac ceea ce ştiu mai bine, şi anume să mă iau de nişte cretinoizi care din nou au ucis limba română cu sânge rece; probabil că urăsc lucrul acesta mai tare decât un ţigan ungur…atât de pornit sunt pe aceşti killeri.

O mulţime de i-uri unde nu trebuie, sau prea puţini unde e nevoie de “iei” , cratime 1017520_602679846421792_1957808141_npuse de-am pulea exact cum îi taie capul, cuvinte inventate date pe din două cu alte regionalisme de prost..mă zgârie retina, mă doare creierul, mi se urcă sângele la cap şi nu mai gândesc deloc raţional când văd aşa ceva; şi cea mai mare greşeala a mea e că nu pot trece cu vederea, trebuie neapărat să mă opresc să-i amintesc respectivului/ei că femeia de servici nu îl/o va ajuta să ia BAC-ul şi că merită să îl pice de multe ori ca să-mi sape şi mie nişte straturi peste ceva ani.

Mai grav şi înşelător este faptul că peste 50% şi din cei care scriu corect, o fac tot din greşeală..se întâmplă ca fix atunci să nimerească numărul de i-uri sau să pună cratima unde trebuie, dat fiind că pentru ei asta e o mare loterie, cu şanse mai mici ca la 6/49 să nimerească mereu combinaţiile perfecte.

Şi cireaşa de pe tort, înnebunesc la propriu când se trezesc să comenteze că tot eu sunt ăla prostul care nu am treabă, că dacă nu îmi convine să nu citesc (apare pe wall-ul meu, futu-ţi DOOM-ul mă-tii de cap să-ţi fut, moluscă labilă ce eşti! ) , că mă trezesc să o fac pe perfectul (mai am eu un prietenaş căruia i-am dat un sfat prietenesc şi bărbătesc cred iar el a dedus că aş fi perfect şi că îl critic pe el..”e grele” treburile astea ) şi că bine că ştiu eu limba română, să îmi văd de treabă..iar interesant e că după ce fut anal limba română, cretinoizii bagă 2-3 comentarii să-mi sară în cap pentru că i-am criticat, comentarii cu o pauză de 10-15 minute între ele, cam cât durează să facă traducerea în Google Translate din româna lor în română.

Nu cred că sunt absurd când fac un apel la respectarea limbii materne. Măcar a ei. Că sunteţi chiar atât de cretini încât dimineaţa să beţi coffe sau cofee pe Facebook, e fix 1623556_704652216252727_244992412_nproblema voastră! Dar limba pe care o vorbeşti ar trebui să o scrii exemplar. Sunteţi urâţi şi urâte când stâlciţi acest minunat grai în scris. Încă odată vă transmit cât de frumos pot că nu sunt perfect nici pe departe, poate mai omit şi eu o virgulă sau o pun unde nu trebuie, poate scriu un cuvânt greşit în grabă, dar vă rog respectuos să aveţi grijă de una din cele mai frumoase limbi, nu vă mai bateţi joc!

Şi dacă tot e dimineaţă, puteţi considera că acest articol este o cafea amară, cu sare, pentru cei care se simt, şi o cafea amară, cu sare, fierbinte, turnată în poală pentru cei care se simt ofensaţi şi vor să mă critice!

Să aveţi poftă!

———————————————————————————————————

Un share dacă mă susţii! Îţi mulţumesc!

Putem ţine legătura şi pe Facebook https://www.facebook.com/CelCareUrasteWordpress?fref=ts

Advertisements